Het theater van het Klooster is een sfeervolle, maar vooral een moderne, multi-disciplinaire ruimte waar u voor diverse gelegenheden terecht kunt. Deze ruimte wordt gebruikt voor bioscoopvoorstellingen, cabaret, toneelvoorstellingen, optredens, presentaties en kick-offs. Doordat de tribune van deze zaal deels inschuifbaar is, kan de gehele inrichting worden aangepast. De theaterzaal wordt zo dikwijls omgetoverd tot een verrassend grote dinerzaal, een feestruimte om lekker te dansen en avondvullende concerten. Wist u dat u ook voor een uitgebreid diner terecht kunt in deze zaal? Wilt u het publiek vermaken terwijl u een grote groep een maaltijd aanbiedt, dan is deze ruimte zeer geschikt.

De techniek in de theaterzaal van het Klooster kan het best omschreven worden als de basis techniek licht en geluid.’ Er is namelijk alles aanwezig om een theaterstuk volledig uit te lichten, een concert audio technisch te ondersteunen én er is een ring aanwezig voor slechthorenden. De techniek is niet alleen voor culturele voorstellingen voldoende, u kunt er ook professioneel theatervoorstellingen mee ondersteunen. De theaterruimte heeft geen standaard verhoogd podium, maar er zijn wel verhogingen eventueel aan te brengen met losse podiumdelen van 2 x 1 meter, afgewerkt met een keurige afrokking. Door de vele losse theaterspots kan het Klooster elke voorstelling of gelegenheid volledig uitlichten. Deze podiumverlichting is inbegrepen bij de zaalhuurprijs.

Het huren van de theaterzaal is inclusief het gebruik van het Plein, de kleedkamers en de regieruimte. Er zijn in deze zaal een aantal standaard opstellingen die geschikt zijn voor diverse evenementen. Wanneer u de zaal voor theater huurt zijn er plaatsen voor 265 personen. Voor de cabaretopstelling kunt u met 180 personen terecht. Als carréopstelling tot 100 persoenen en als receptie/feest maar liefst 400 personen. Wilt u lekker dineren onder het genot van een klein optreden, dan kunt u voor een diner 200 personen onderbrengen.